Çiğleme nerenin yemeğidir?
Çiğleme – Aksaray. Un ve su karıştırılarak hamur haline getirilir. Hamur 15 dakika dinlendirilir ve oklava ile küçük yuvarlak şekillere açılır.
Aksaray Çiğleme nerede yenir?
Kurtuluş Börek Salonu’nda çiğlemenin yumuşak lezzetini uygun fiyatlarla tadabilirsiniz. Köklü bir geçmişe sahip olan Asker Kurabiyesi, Aksaray mutfağının mutlaka denemeniz gereken bir diğer tatlısıdır.
Elazığ’ın neyi meşhur yiyecek?
Elazığ’ın meşhur yemekleri: Borani.Cavzer.Lobik ÇorbasıKelecoşGömme.Kara Kavurma.Fantezi FidoşSırın.Daha fazla ürün…
Hangi ilin ne yemeği meşhur?
Şehirler ve Ünlü YemeklerAdana – Adana Kebap. Herkesin hayran olduğu Adana Kebabının yapımında özen, tecrübe ve titizlik gerekiyor. … Adıyaman – Çiğ Köfte. … Ankara – Ankara Tava. … Antalya – Antalya Piyazı … Ardahan – Ayran Aşı … Bingöl – Kömbe/Gömbe/Gömme. … Bolu – Oğmaç Çorbası … Bursa – İskender.Diğer yazılar…
Aksaray’ın hangi yemeği meşhur?
Aksaray’ın Yöresel Yemekleri – Nesiyle Ünlü? Kokina çorbası, bamya çorbası, mantarlı pilav, Aksaray sotesi.
Kayseri ne yemeli?
Kayseri’de ne yenir?Kayseri mantısı,Tepsi mantısı,Kayseri pastırması,Develi Çivıklı pidesi.Arabaşı çorbasıPöç kebabıSucuk köftesi.Çemenli ekmeği.Diğer ürünler…
Niğde’de ne yenir?
Niğde’nin meşhur yemekleri: cevizli erişte, etli bamya, mazaklı köfte, niğde tava, pilavlı elma dolması, ayva borana, niğde tarhanası, kabak musakka.
Muş’un neyi meşhur?
Doğu Anadolu Bölgesi’nde Muş Ovası’nın kenarında kurulan bu şehir laleleri ve üzümleriyle ünlüdür. Şehirde ve özellikle ilde Selçuklu dönemine ait eserler bulunmaktadır; Malazgirt ve Alparslan Meydan Muharebesi ile özdeşleşmiştir.
Malatya’nın neyi meşhur yemek?
Malatya’nın meşhur yemekleri:Gırık.Kavrulmuş kayısı.Kiraz yaprağı dolması.Banık.Kulak çorbası.Elma köfte.Geleli kebap.Acı ayran.Diğer ürünler…
Konya’nın neyi meşhur?
Konya’nın Meşhur YemekleriEtli Ekmek.Arabaşı ÇorbasıTirit KebabıKonya Papara.Mevlana Böreği.Konya ÇebiçBamya ÇorbasıErişteli Yoğurt ÇorbasıDaha fazla ürün…
Türkiye’nin en iyi yemekleri hangi ilde?
Gastronomi Şehirleri: Mutfak Mirasımız! Şu anda UNESCO’da üç şehir birbiriyle yarışıyor. Antep, Afyon ve Hatay illeri dünya çapında Türkiye’nin gastronomi şehirleri olarak biliniyor.
Nevşehir’in neyi meşhur?
Avanos Çömlekçilik.Ayhan PatlıcanDerinkuyu Kuru Fasulye.Kremalı Kuru KaymakNevşehir Kabak Çekirdeği.Nevşehir Simit.Nevşehir Testi Kebap
Cızlak nerenin yemeğidir?
İçindekiler: Leblebi, Cızlak, Çullama. Denizli: Kazıma, hurdaya çıkarma, kazıma. Diyarbakır: karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi.
Çirleme nerenin yemeğidir?
Çirleme YemeğiÜlke(ler)TürkiyeBölgeKırşehirTürüet YemeğiAna malzemeler: kuşbaşı dana eti, kuru kayısı, nohut (ıslatılmış), pekmez, soğan, tereyağı, salça, tuz, kırmızı pul biber, karabiber.
Aksaray’ın neyi meşhur?
Aksaray’ın meşhur yemekleri: Tulum Kebabı, İnceelek Tatlısı, Hasandağ Testi Kebabı, Aksaray Tahini, Aksaray Tava, Etli Ekmek, Kokina Çorbası, Asker Kurabiyesi, daha fazlası…
Gaziantep yemekleri nelerdir?
Beyran ÇorbasıYuvalama.Ali Nazik KebapNohut SarmaSimit Kebabıİçli Köfte.Antep Lahmacun.Firik PilavDiğer ürünler…
Mıkla nerenin yemeğidir?
Mıkla – Adıyaman yöresinin yumurta ve tereyağı ile hazırlanan basit yemeklerinden biridir.