Baş örtüsü nasıl yazılır TDK?
Başörtüsü, burgu, eşarp, örtü ve leçek kelimeleriyle eş anlamlıdır. Dilimizde bu kelime sıklıkla headscarf olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı headscarf şeklinde olmalıdır.
Herhangi bir TDK nasıl yazılır?
Bazı, çok, çok, birkaç, birkaç, bazı, herhangi, hiçbiri, hiçbiri belirsiz sıfat ve zamirlerin hepsi geleneksel olarak birlikte yazılır. 15.
Yerküre nasıl yazılır TDK 2024?
Bu kelime sıklıkla “globe” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı küre biçiminde olmalıdır.
Masa örtüsü nasıl yazılır?
Tek tek yazılmış bileşik kelimeler, “masa örtüsü, yemek masası, kol saati, takma kirpik…” gibi ifadelerle birlikte listelenmiştir.
Beşik örtüsü nasıl yazılır?
“BEŞİKÖRTÜSÜ” KELİMESİNİN ANLAMI İki taraftan taşması olan çatı ve beşik örtüsü anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “cradle cap” olarak yanlış yazılır. Doğru uygulama beşik örtüsü şeklinde olmalıdır.
TDK ayak üstü nasıl yazılır?
Kural olarak, “ayaküstü” sözcüğü birleşik yazılır. Türk Dil Kurumu içinde, “altı”, “üstü” veya “üstü” sözcükleriyle biten sözcükler genellikle birleşik olarak kabul edilir. Bu, içlerinde bulunan anlamı daha etkili kullanma olanağı sunar.
Yüz yüze nasıl yazılır?
Gördüğünüz gibi, “yüz yüze” ifadesi her zaman ayrı yazılır. Hangi anlamda kullanılırsa kullanılsın, bu kelime grubunu birlikte yazmak yanlıştır.
Hafta içi nasıl yazılır?
TDK tarafından tanımlanan “weekday” kelimesinin doğru yazımı “weekend”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım hafta içi ile ilgilidir.
Önsöz nasıl yazılır?
TDK’de kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır. TDK’de önsöz kelimesi bir isim olarak tanımlanır. Önsöz kelimesinin anlamı: “Bir kitabın başına yerleştirilen ve bu eserin işlenme konusunu, amacını ve yöntemini açıklayan metin, bir giriş, bir başlangıç, bir önsöz, bir giriş.”
Ard Arda nasıl yazılır TDK?
“Arcade” kelimesinin doğru yazımı “arcade”dir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylıyor. Bunları birbiri ardına yazmak yanlış olur.
Çağ dışı nasıl yazılır TDK?
“Dış”, “dahili” ve “seri” sözcükleriyle oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, anakronik, dinsiz, yasadışı, alışılmamış, kanunsuz; ceviz içi, hafta içi, iç; ruh sırasına göre, birbiri ardına, izleyen, yanında vb.
Pazar yeri nasıl yazılır?
Pazaryerleri, alıcıları, satıcıları ve pazaryeri işletmecilerini bir araya getiren ve e-ticareti pratik olarak mümkün kılan çevrimiçi alışveriş platformlarıdır.
Çiğ köfte nasıl yazılır?
TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi birlikte yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Raw meatballs kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsa bile iki kelime tek bir anlam taşır.
Yeşil zeytin nasıl yazılır?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirildi, “mütevelli” yerine “mütevelli” kullanımı kabul edildi ve “yeşil zeytin” yerine “yeşil zeytin” kullanımı kabul edildi.
Öngörü nasıl yazılır?
Türkçe yazımları konusunda sıklıkla karışıklığa yol açan bazı kelimeler vardır. “Foresight” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki, doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlış kullanımı “answer” olan kelimenin doğru kullanımı “response”dir.
Başörtü mü başörtüsü mü?
Başörtüsü anlamına gelen bir kelimedir. Kadınların başlarını örtmek için kullandıkları giysidir. Dilimizde bu kelime sıklıkla headscarf olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı headscarf şeklinde olmalıdır.
Baş ayrı mı yazılır bitişik mi?
Sabit, tutarlı bir biçimde yazılmıştır. “Baş, baş” sözcükleri bir durumun veya pozisyonun tepesindeki kişiyi belirtmek için birlikte yazılır. “Altında”, “üstünde” gibi belirli bir yeri belirtmez sözcükler yan yana yazılır.
Ard Arda nasıl yazılır TDK?
“Arcade” kelimesinin doğru yazımı “arcade”dir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylıyor. Bunları birbiri ardına yazmak yanlış olur.
Ayrı yazılan birleşik kelime örnekleri nelerdir?
Spiral erişte, yüksük erişte; kakaolu kek, üzümlü kek; çiğ köfte, içli köfte; dolmalık biber, yeşil biber; esmer şeker, küp şeker; süzülmüş yoğurt; şeftali yarısı; kuru meyveler vb. G. Gök cisimleri: Çoban yıldızı, Kervansaray yıldızı, Polaris, kuyruklu yıldız; meteorit, hava taşı, meteor taşı vb.